Cloud computing stelt organisaties in staat om op ieder moment toegang te krijgen tot servers, applicaties en data. De data wordt allemaal opgeslagen in streng beveiligde datacenter die worden onderhouden door ICT-specialisten.

Met cloud computing haalt u als MKB-bedrijf dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven. En u hoeft geen forse  investeringen te doen, of  dure ICT-apparatuur aan te schaffen. Daarnaast is er geen kennis nodig voor het beheren van de ICT-infrastructuur.

G Suite en Office 365 zijn allebei populaire pakketten onder bedrijven en als InPraktijk hebben we beide opties overwogen en zijn tot de conclusie gekomen dat G Suite beter bij onze organisatie past.

Bij Office 365 hadden we het idee dat het heel  veel kan, maar dat het ook meer complex en minder overzichtelijk is. Een setup kost meer tijd en voor sommige functionaliteit is het zoeken  in een hoop instellingen.

G Suite is daarentegen heel eenvoudig qua opzet en configuratie. Die eenvoud is z'n kracht. Er zijn uiteraard veel meer instellingen mogelijk maar die zitten niet in de weg. Voor ons en de meeste kleinere bedrijven volstaan vaak de basisinstellingen.

Wilt u eerst meer weten van G Suite? Kijk dan maar eens bij de bron zelf: https://gsuite.google.com/intl/nl/

Het basisplan van €5,20 per maand biedt 30GB gecombineerde opslagruimte voor e-mail, agenda en documenten. Voor de meeste bedrijven volstaat dit.

Gmail zorgt voor overzichtelijke inboxen, gestructureerd per label en geen spam. Gezamenlijke mailboxen zoals info@ en mailboxen van uw collega’s delegeert u gemakkelijk, waardoor u in twee klikken in de juiste mailbox zit.

Met Google Drive hebt u altijd, overal én op ieder apparaat toegang tot uw bestanden. U kunt op meerdere niveaus bestanden afschermen of juist delen.

In Google Agenda kunt u alle agenda’s inzien, waardoor u direct weet wanneer er een geschikt moment is. Het aanmaken, uitnodigen en een video Hangouts Meet link toevoegen voor de mensen die op afstand willen deelnemen, is simpel.

Implementatiepartner

Om de overstap te kunnen maken van Microsoft Windows Small Business Server en Microsoft Exchange Server zijn we op zoek gegaan naar een geschikte implementatiepartner. En na vele gesprekken hebben we deze gevonden in Presis.

Presis is G Suite Authorized Reseller. Een G Suite reseller houd in dat er een veelvoud aan examens afgelegd is zodat het bedrijf op het kennis- en kwaliteitsniveau zit wat Google van haar partners verwacht.

Samen met Presis hebben we de gewenste situatie besproken en in kaart gebracht en  vervolgens hebben ze het voor ons ingericht en ons vlekkeloos overgezet naar de Cloud.

Daarna hebben we een training gevolgd hoe optimaal te werken met Gmail, Agenda en contactpersonen en een week later zijn we getraind in het werken met Google Docs en Drive.

Met Presis hebben we de beste prijsafspraak in de markt gemaakt voor InPraktijk partners.

Nadat de overstap naar G Suite gemaakt is, willen wij op afroep gebruik kunnen maken van ondersteuning.  En daarom  hebben we collectief een “strippenkaart” aangekocht van waaruit ook de aangesloten partners gebruik kunnen maken van deze ondersteuning.

Denk je er ook over om de overstap naar G Suite te maken en wil je ook profiteren van lagere tarieven dan kun je bij Presis  kostenloos een offerte aanvragen via 010-5928136 of https://presis.nl/contact/

Vergeet daarbij niet te vermelden dat u Lid van InPraktijk bent.