Pijnreductie met Reducept VR

Reducept is de virtual reality training voor de behandeling van chronische pijn volgens de Zorgstandaard Chronische Pijn. Het is als E-health oplossing inzetbaar in de fysiotherapie, revalidatie, psychologie, pijncentra en bij de patiënt thuis.

Van meerdere praktijken hebben we het verzoek gekregen of we Reducept als InPraktijk kunnen inkopen. En je weet hoe het werkt: als we meerdere signalen krijgen dan is het onze plicht om er werk van te maken. Dat hebben we gedaan.

Wat is Reducept?

Bij een praktijk die Reducept aanbiedt kan de patiënt terecht voor Virtual Reality (VR) training voor de behandeling van chronische pijn. Deze training is een vorm van pijneducatie. Met behulp van een VR-bril begeeft de patiënt zich in een driedimensionale omgeving waarbij te zien is hoe pijn in het lichaam werkt en hoe je zelf pijn jouw pijn kunt beïnvloeden.

Hoe werkt het?

Onze hersenen genereren pijn als ze – via het zenuwstelsel – door krijgen dat ons lichaam in gevaar is. Pijn kan een sterke emotionele (en subjectieve) ervaring zijn en door het beïnvloeden van cognitieve, emotionele en gedragsmatige processen verandert de pijnervaring. Uit onderzoek is gebleken dat d.m.v. dit soort trainingen, waarbij deze processen beïnvloed worden, pijn sterk kan verminderen.

Infofilms zijn te bekijken via deze links:

 

Persoonlijke ervaring

Tijdens een praktijkbezoek heb ik het concept mogen ervaren. De praktijkhouder gaf aan dat bij 70% van zijn patiënten een positief resultaat wordt behaald. Persoonlijk vond ik de therapievorm onderscheidend, vernieuwend en mogelijkheden bieden om ook voor andere klachten in te zetten.

Reducept is ingekocht onder de volgende condities:

Jaarlicentie: €  1.080,- (normaal €  1.375,-)

1 jaarlicentie mag op 3 VR brillen zoals de 'Pico G2 4K' worden geinstalleerd

Behandelingen: 100 (normaal 5 per maand, of beter gezegd 60 per jaar)

Bedragen zijn excl. BTW

Wanneer de praktijk tussentijds afscheidt neemt van InPraktijk dan krijgt de praktijk het verschil gefactureerd t.b.v. € 295,- Wij geven de beëindiging door aan Reducept.

Aanmelden

Nieuwe praktijken melden zich aan bij InPraktijk via onderstaand formulier. Wij melden u aan bij Reducept.

Reducept maakt vervolgens een account voor u aan en stuurt de inlog. Facturatie geschiedt vanuit InPraktijk.

Op zoek naar hardware?

Bent u op zoek naar VR Brillen, tablets of pc's? Kijk dan even op de pagina van CompuGroup Medical Nederland. Hier vindt u een prijslijst die u kunt downloaden. Met CGM hebben we een inkoopovereenkomst gesloten voor InPraktijk leden. U zou er uw voordeel mee kunnen doen.