Cloud computing stelt organisaties in staat om op ieder moment toegang te krijgen tot servers, applicaties en data. De data wordt allemaal opgeslagen in streng beveiligde datacenter die worden onderhouden door ICT-specialisten.

Met cloud computing haalt u als MKB-bedrijf dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven. En u hoeft geen forse  investeringen te doen, of  dure ICT-apparatuur aan te schaffen. Daarnaast is er geen kennis nodig voor het beheren van de ICT-infrastructuur.

Google Workspace en Office 365 zijn allebei populaire pakketten onder bedrijven en als InPraktijk hebben we beide opties overwogen en zijn tot de conclusie gekomen dat Google Workspace beter bij onze organisatie past.

Bij Office 365 hadden we het idee dat het heel  veel kan, maar dat het ook meer complex en minder overzichtelijk is. Een setup kost al snel meer tijd en voor speciale functionaliteit is het zoeken in een hoop instellingen.

Google Workspace is daarentegen heel eenvoudig qua opzet en configuratie. Die eenvoud is z'n kracht. Er zijn uiteraard veel meer instellingen mogelijk, maar die zitten niet in de weg. Voor ons en de meeste kleinere bedrijven volstaan vaak de basisinstellingen.

Wil je eerst meer weten van Google Workspace? Kijk dan maar eens bij de bron zelf: https://workspace.google.com/intl/nl/ 

Het business starters plan van € 7,25 per gebruiker per maand biedt 30GB gecombineerde opslagruimte voor e-mail, agenda en documenten. Voor de bedrijven die primair alleen van de e-mail gebruik maken volstaat dit.

Wanneer je ook gebruik wilt maken van de uitgebreide file-server van Google, dan is Google Workspace Business Standard (€ 12,00 per gebruiker per maand) de perfecte keuze voor je. Iedere gebruiker heeft dan 2TB opslag tot zijn of haar beschikking.

Gmail zorgt voor overzichtelijke inboxen, gestructureerd per label en geen spam. Gezamenlijke mailboxen zoals info@ en mailboxen van jouw collega’s delegeer je gemakkelijk, waardoor je in twee klikken in de juiste mailbox zit.

Met Google Drive heb je altijd, overal én op ieder apparaat toegang tot jouw bestanden. Je kunt op meerdere niveaus bestanden afschermen of juist delen. En met gedeelde Drives heb je eenvoudig en veilig je bestanden voor de juiste personen toegankelijk gemaakt.

In Google Agenda kun je alle agenda’s inzien, waardoor je direct weet wanneer er een geschikt moment is. Aanmaken, uitnodigen en een Google Meet Video link toevoegen voor de mensen die remote deelnemen.

Implementatiepartner

Om de overstap te kunnen maken van Microsoft Windows Small Business Server en Microsoft Exchange Server zijn we op zoek gegaan naar een geschikte implementatiepartner. En na vele gesprekken hebben we deze gevonden in Presis.

Presis is Google Workspace Authorized Reseller en Google Cloud Partner. Een Google Workspace reseller houdt in dat er een veelvoud aan examens afgelegd is zodat het bedrijf op het kennis en kwaliteitsniveau zit wat Google van hun partners verwacht.

Samen met Presis hebben we de gewenste situatie besproken en in kaart gebracht en vervolgens hebben ze het voor ons ingericht en ons vlekkeloos overgezet naar de Cloud.

Daarna hebben we een training gevolgd hoe optimaal te werken met Gmail, Agenda en contactpersonen en een week later zijn we getraind in het werken met Google Docs en Drive.

Met Presis hebben we de beste prijsafspraak in de markt gemaakt voor InPraktijk leden.

Denk je er ook over om de overstap naar Google Workspace te maken en wil je ook profiteren van lagere tarieven dan kun je bij Presis kosteloos een offerte aanvragen via 010-5928136 of https://presis.nl/contact/

Vergeet daarbij niet te vermelden dat u lid bent van InPraktijk.