Marketing en communicatie

Marketing is het bedenken, waarderen, promoten en verspreiden van ideeën, goederen en diensten, om zo de doelstellingen van zowel de klanten als de organisatie te realiseren. Communicatie is de manier waarop deze ideeën naar de stakeholders wordt overgebracht.

Marketing begint dus met het hebben van een missie en een visie en daaruit volgen de doelstelling en de strategie hoe deze te behalen. De strategie wordt vervolgens vertaald naar uw marketingcommunicatie.

Er zijn verschillende vormen van marketingcommunicatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Reclame
  • Sponsoring
  • Public marketing
  • Social media

Deze vormen hebben allemaal een ander doel. Zo heeft reclame als voornaamste doel het promoten van een product en heeft sponsoring vooral het creëren van naamsbekendheid als doel.

De komst van internet, sociale media, mobiel en apps heeft de Nederlandse gezondheidszorg flink opgeschud. Mensen klikken, liken, posten en reageren met hun pc, laptop of smartphone dat het een lieve lust is. De digitale zorgconsument is niet meer weg te denken en heeft nog steviger de touwtjes in handen.

Om uw praktijk op de juiste manier te profileren en boven de concurrent uit te stijgen wilt u de communicatie zo effectief mogelijk laten verlopen en daarom is er een marketingcommunicatie strategie nodig.

Hoe staat het met de marketingcommunicatie strategie voor uw praktijk? Is er een goed plan én een goede uitwerking?

Doe de gratis test op: https://www.fysioeel.nl/checklist/

Of kijk gewoon eens rond op de website van Fysioeel.

Fysioeel bestaat niet uit fysiotherapeuten, maar marketingstrategen. Zij nemen marketing net zo serieus als u het menselijk lichaam doet. Wat zij kunnen doen?

Voor marketing en communicatie in uw praktijk via wachtkamerschermen kijkt u bij Narrowcasting Digital Signage