In januari 2024 is InPraktijk de samenwerking aangegaan met HealthCare Auditing (HCA). HCA is als organisatie onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van de visitaties voor Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) en ZorgTopics. Daarnaast ondersteunt HCA de organisatie van de door de SKF georganiseerde peer review bijeenkomsten en begeleidt zij InPraktijk leden graag in het gehele logistieke proces.

De uitvoering van visitaties worden voor bestaande Keurmerkpraktijken in 2024 en 2025 gefinancierd door SKF, waarbij HCA de uitvoerder is en praktijken geen kosten hebben.

Met betrekking tot de Zorgtopics producten hebben we afgesproken dat deze door HCA kunnen worden aangeboden als aanvulling op de SKF visitatie en deze op dezelfde dag worden uitgevoerd zodat er naast de reguliere kosten geen extra reiskosten en dergelijke berekend hoeven te worden. 

Aangezien de peer coaches zowel qua opleiding,vergoeding als organisatie volledig door SKF worden bekostigd, kunnen ook de peer reviews kosteloos door HCA worden aangeboden. Praktijken dienen in principe zelf de aanwezigen in te vullen in PE Online en een datum en locatie te plannen maar dit laatste kan ook door HCA uit handen genomen worden.

Kijk voor meer informatie over HCA op de website.

Meer informatie over ZorgTopics en de kosten van de ZorgTopics producten vind je hier.