InMotion VR is de ontwikkelaar en leverancier van Corpus VR en heeft twee producten.

Corpus VR Personal is een oplossing voor thuisgebruikers die duidelijke begeleiding nodig hebben bij het oefenen van hoofd, nek en schouder. Vereisten: Pico G2 of een andere standaardbril voor de eigen mobiele telefoon en App die afhankelijk van de store tussen 10 en 15 Euro kost.

Corpus VR Pro is een professioneel virtual reality-behandelplatform voor fysiotherapie, ergonomie en neurotherapie. Corpus VR is bijzonder geschikt voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en behandeling van stress, zoals stress en burn-out. Corpus VR Pro bevat verschillende hoofd-, nek- en schouderoefeningen. Vereisten: tablet-pc en Pico G2 4K met app.

 

Corpus VR Pro

De innovatie fysiotherapietoepassing die patiënten optimaal kan activeren. Waar behandeling en technologie elkaar versterken.

Corpus VR is een oefenplatform voor fysiotherapie, ergonomie en neurotherapie. Het kan worden gebruikt voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. In Corpus VR heeft u keuze uit meer dan 11 oefeningen voor hoofd, nek en schouders. Het Corpus VR-platform biedt oefeningen op een innovatieve en leuke manier in een dynamische virtual reality-omgeving gericht op cervicale oefeningen.

Alle omgevingen zijn gebaseerd op bestaande behandelmethoden en passen zich automatisch aan  op de mogelijkheden van de patiënt. Op deze manier kunt u de motivatie van patiënten maximaliseren en unieke inzichten in de voortgang verkrijgen.

De Corpus VR-omgeving zorgt voor een externe focus, dus hoeft de patiënt zich niet meer te concentreren op klachten. Dit helpt pijn te verminderen en angst te oefenen. Corpus VR heeft ook het vermogen cervicale gewrichtspositie (JPS) te trainen, wat direct een positief effect heeft op de motorische functie.

Deze unieke combinatie van functies geeft u en uw patiënten meer controle over het eindresultaat.

 

Corpus VR Personal

Met Corpus VR is online fysiotherapie in combinatie met videobellen mogelijk onder prestatiecode 1000.

Met Corpus VR kan de patiënt ook oefeningen uitvoeren in een thuisomgeving. Dit stimuleert de patiënt om meer deel te nemen aan de oefening, dus vaker te bewegen. Dit geeft hen ook directe visuele begeleiding en feedback, zodat ze ook goed kunnen oefenen. Als therapeut hebt u de mogelijkheid om de resultaten voor te bereiden, bij te werken en te bekijken via het Corpus VR-dashboard. En behandelt u tevens op afstand als onderdeel van uw online fysiotherapie. De thuistoepassing heet Corpus VR Personal, en is een aanvulling op Corpus VR Pro.

 

Waarom Corpus VR gebruiken?

Het doel van Corpus VR is om virtual reality te gebruiken om mensen op een intuïtieve en leuke manier fysiek en mentaal te laten bewegen, waardoor de therapietrouw wordt verbeterd. Meer dan 76% van de mensen GEEN therapie gebruikt vanwege een gebrek aan positieve feedback. Dit heeft uiteraard een grote impact op het herstelproces. De effecten van gele lichten, zoals stress gerelateerd fysiek ongemak, kunnen ook een negatief effect hebben op de effectiviteit van de behandeling.

Bij Corpus VR wordt virtual reality ingezet als tool voor fysiotherapeuten, revalidatietherapeuten en patiënten.

Daartoe biedt het platform:

  • 15 verschillende oefen werelden, waarvan 11 uitnodigende actieve oefentherapie werelden  en 4 verschillende ontspanningswerelden.  Welke regelmatig worden uitgebreid.
  • 4 kant-en-klare protocollen voor de nek regio m.b.t. bewegingsangst (rekening houdend met KNGF richtlijn nekpijn), artrose, ontspanning en JPS.
  • Meetresultaten en klinimetrie als PDF formaat te downloaden voor makkelijke koppeling aan behandeltraject in EPD.
  • Uitgebreide begeleiding van 1 op 1 gebruik in de praktijk en remote care via documentatie, video's en eventueel extra workshops.
  • Online inzicht in de therapietrouwheid van jouw patiënt, monitoring en trainingsvariabelen instellen op afstand

Geïnteresseerd? Bekijk dan zeker de volgende video’s en zie het daadwerkelijke gebruik van Corpus VR Pro. Daarnaast een video van enkele professionals over hun ervaringen en opvattingen over het gebruik van Corpus VR.

 

Corpus VR Pro voorwaarden

Corpus VR Pro werkt met een jaarlicentie en heeft 3 licenties.

  1. Basic (1 set bril met tablet voor 2 therapeuten)
  2. Teams (3 sets bril met tablet voor 6 therapeuten)
  3. Enterprise( onbeperkt) 

Leden van InPraktijk krijgen een speciale prijs en betalen hiervoor:

 Prijs bij Corpus VRInPraktijk prijs
Basic€ 1.040,00€ 1.002,00
Teams€ 1.842,00€ 1.688,25
Enterpriseop aanvraagop aanvraag

Licentiekosten zijn per jaar inclusief MDM licentie.
Prijzen zijn excl. BTW

 

Aanmelden:

Nieuwe praktijken melden zich aan via onderstaand formulier.

Bij inMotion VR maken ze een account aan en sturen de login met instructies. Facturering wordt uitgevoerd door InPraktijk.

Afmeldingsprocedure:

Wanneer de praktijk afscheid neemt van InPraktijk, zal het prijsverschil in rekening worden gebracht naargelang de rato van het jaar. Wij informeren inMotion VR hierover.

Op zoek naar hardware?

Bent u op zoek naar VR Brillen, tablets of pc's? Kijk dan even op de pagina van CompuGroup Medical Nederland. Hier vindt u een prijslijst die u kunt downloaden. Met CGM hebben we een inkoopovereenkomst gesloten. U zou er uw voordeel mee kunnen doen.