Muziekrechten Buma-Stemra en Sena

Muziek heeft een positief effect op patiënten. Er zijn waarschijnlijk weinig praktijken waar in de wachtkamer of behandelruimte geen muziek klinkt.

Via Buma en Sena, betaalt u voor respectievelijk de rechten van componisten/tekstdichters en uitvoerenden.

De afdracht van deze rechten is verplicht voor “iedere openbaarmaking van muziek in een bedrijfsmatige omgeving”. Dit is ongeacht de geluidsbron zoals bijvoorbeeld iPad, iTunes, streaming via een webradiostation, cd-speler etc.

Voordeel voor InPraktijkleden

Een collectieve regeling met Buma/Sena heeft geresulteerd in 10% korting op de factuur als dit via InPraktijk wordt geregeld voor het gebruik van achtergrondmuziek in wachtruimte, receptieruimte, behandelruimte, oefenzaal etc.

De collectieve regeling met Sena heeft geresulteerd in een korting van 10%. Het totaalbedrag is afhankelijk van het aantal vierkante meter van je praktijk.

Wanneer u gebruik wil maken van de regeling en u betaalt reeds aan Buma-Stemra dan geldt de korting in het volgende kalenderjaar. Wel even aanmelden voor 1 december.

Het is voor deze regeling niet meer mogelijk met terugwerkende kracht de korting over het lopende kalenderjaar terug te vragen. 

Wanneer u gebruik wil maken van de regeling en u betaalt nog niet aan Buma-Stemra dan kan uw aanmelding wel direct worden verwerkt.

Nieuwe aanmeldingen kunnen, indien de aanmelding via InPraktijk verloopt, wel meteen van de kortingsregelingen gebruik maken.

In beide gevallen is het van belang u aan te melden via onderstaand aanmeldformulier.