Muziekrechten Buma-Stemra en Sena

Muziek heeft een positief effect op patiënten. Er zijn waarschijnlijk weinig praktijken waar in de wachtkamer of behandelruimte geen muziek klinkt.

Via Buma en Sena, betaalt u voor respectievelijk de rechten van componisten/tekstdichters en uitvoerenden.

De afdracht van deze rechten is verplicht voor “iedere openbaarmaking van muziek in een bedrijfsmatige omgeving”. Dit is ongeacht de geluidsbron zoals bijvoorbeeld iPad, iTunes, streaming via een webradiostation, cd-speler etc.

Voordeel voor InPraktijkleden

Een collectieve regeling met Buma/Sena heeft geresulteerd in 10% korting op de factuur als dit via InPraktijk wordt geregeld voor het gebruik van achtergrondmuziek in wachtruimte, receptieruimte, behandelruimte, oefenzaal etc.

De collectieve regeling met Sena heeft geresulteerd in een korting van 10%. Het totaalbedrag is afhankelijk van het aantal vierkante meter van je praktijk. 

De aanmeldingen van 2019 zijn verwerkt. Om in aanmerking te komen voor de voordeelkorting in 2020 kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden voor 2020 kan tot 1 december 2019.

Het is voor deze regeling niet meer mogelijk met terugwerkende kracht de korting over 2019 terug te vragen. Nieuwe aanmeldingen kunnen, indien de aanmelding via InPraktijk verloopt, wel meteen van de kortingsregelingen gebruik maken.